Εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές
Η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ως αποστολή την επιστημονική μόρφωση και την επιχειρησιακή κατάρτιση, καθώς επίσης και την πολιτιστική και κοινωνική καλλιέργεια των μελλοντικών στελεχών - αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η εισαγωγή των υποψηφίων σπουδαστών στην Σχολή πραγματοποιείται από το 1995 και μετά με το σύστημα των Πανελλήνιων Εξετάσεων.
Η Σχολή Αξιωματικών είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η φοίτηση στη Σχολή διαρκεί οκτώ εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα εκπαιδευτικά έτη, ενώ διακρίνεται σε θεωρητική και πρακτική, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα. Σε όλη την διάρκεια της φοίτησης τους οι Δόκιμοι Αξιωματικοί διαμένουν και σιτίζονται στην Σχολή, η οποία από το 2004 και μετά στεγάζεται σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις στις Αχαρνές.

Η Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, είναι Ανώτερη Σχολή υπερ-διετούς κύκλου σπουδών, η οποία εδρεύει στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης και διαρθρώνεται σε οκτώ Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων (Γρεβενών, Διδυμοτείχου, Καρδίτσας, Κομοτηνής, Νάουσας, Ξάνθης, Ρεθύμνου και Σητείας).
Η φοίτηση των σπουδαστών διαρκεί πέντε εξάμηνα και χωρίζεται σε τρία  εκπαιδευτικά έτη. Τα δύο πρώτα διαιρούνται σε δύο αυτοτελή εξάμηνα το καθένα και το τρίτο εκπαιδευτικό έτος περιλαμβάνει το τελευταίο εξάμηνο εκπαίδευσης.
Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης οι δόκιμοι αστυφύλακες διαμένουν και σιτίζονται εντός της Σχολής.
Η εκπαίδευση διακρίνεται σε θεωρητική και πρακτική και αποσκοπεί στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, στην γενική εγκυκλοπαιδική μόρφωση και διαπαιδαγώγηση, στην γνώση της νομικής επιστήμης, στον χειρισμό των όπλων και στην χρήση αυτών και τέλος, στην βελτίωση της φυσικής αγωγής και στην εκμάθηση τεχνικών αυτοπροστασίας.
Η εισαγωγή των υποψηφίων σπουδαστών στην Σχολή πραγματοποιείται με το σύστημα των Πανελλήνιων Εξετάσεων.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το site των σχολών:
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=61
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!