ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Η ανεργία και η επαγγελματική ανασφάλεια αποτελούν δυστυχώς φαινόμενα υπαρκτά στις μέρες μας, που οδηγούν τους τελειόφοιτους να επαναπροσδιορίσουν πλήρως τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Συνεπώς, οι Στρατιωτικές Σχολές, οι Σχολές Αστυνομίας, η Πυροσβεστική Ακαδημία, καθώς και το Λιμενικό Σώμα αποτελούν σταθερά πόλο έλξης των υποψηφίων, για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρουν και την ασφάλεια των οικονομικών απολαβών που τις χαρακτηρίζει.
Ο βαθμός των γραπτών εξετάσεων όμως δεν είναι αρκετός για την εισαγωγή του υποψηφίου σε μία από τις παραπάνω σχολές, ακόμα και αν ο βαθμός αυτός ξεπερνά τον βαθμό εισαγωγής της αντίστοιχης σχολής. Έτσι, οι υποψήφιοι των σχολών αυτών υποβάλλονται επιπλέον σε:

α) Ψυχομετρικές δοκιμασίες
β) Υγειονομικές εξετάσεις
γ) Αθλητικές δοκιμασίες

Και οι τρεις κατηγορίες εξετάσεων αφορούν όλους τους υποψηφίους, ανεξαρτήτως φύλου. Επιπλέον, από το 2002 και μετά, δεν υπάρχει διαχωρισμός των ορίων επίδοσης μεταξύ αγοριών και κοριτσιών (ισχύουν τα όρια των ανδρών), γεγονός που καθιστά απαραίτητη την κατάλληλη και έγκαιρη προετοιμασία των υποψηφίων για τις εξετάσεις αυτές.

Επιπροσθέτως, τα τελευταία χρόνια αυξάνεται το ενδιαφέρον των υποψηφίων και για τις σχολές Τ.Ε.Φ.Α.Α. της χώρας. Σε αυτή την περίπτωση, στον βαθμό των γραπτών εξετάσεων προστίθενται τα μόρια που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος από τις αθλητικές του επιδόσεις.
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!